Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κατηγορίες φοιτητών μέρος πρώτον


Σε αυτό το κείμενο θα προσπαθήσω να κάνω μια λίστα από τις πιο στάνταρ κατηγορίες ανθρώπων που ξέρουμε ή θα γνωρίσουμε κατά τα φοιτητικά μας χρόνια. Άλλοι εκνευριστικοί άλλοι καλοί μας φίλοι αλλά ο καθένας με τα δικά του γνωρίσματα

Η κλασική φοιτήτρια. Ίσως η πιο συνηθισμένη επιλογή των γυναικών από την στιγμή που θα μπουν στον φοιτητόκοσμο. Αποτελείτε συνήθως από μέτριες σε ομορφιά κοπέλες που σπουδάζουν αγγλική φιλολογία η φιλοσοφία. Φοράνε πάντα ένα ριχτό που μοιάζει με πόντσο σε χρώματα ντιβανιού που έχει η γιαγιά στο χωριό συνδυασμένα με σανδαλοπάπουτσα και μια τσάντα ασορτί που μέσα χωράει κ ιπποπόταμος. Συνήθως συνοδεύετε με ξύλινα βραχιόλια και σκουλαρίκια που τα πήρε από τον τζιβάτο φίλο της για τρία ευρώ. Συνήθως θα την πετύχεις σε κρασάδικα όπου θα περιτριγυρίζετε από ψωλές-φίλους γιατί ως γνωστόν δεν κάνει παρέα με γκόμενες γιατί είναι χαζές.
Να την κάνω παρέα? Ναι. Παρότι μπορεί να γίνει σπαστικιά ώρες ώρες με τις απόψεις της για την φύση και όλα τα ζωντανά του πλανήτη αλλά θα είναι καλή παρέα για έξοδο και χαβαλέ.

Ο Blacko-death μεταλάς. Θα τον δεις συνήθως να κάθετε μαζί με άλλους δυο τρεις και να πίνει ρετσίνες στα αρχαία στην Ναβαρίνου (όσοι είστε από Θεσσαλονίκη θα καταλάβατε) η να κάνει βόλτες μοναχός στην σχολή. Φοράει πάντα ξεφτισμένη μπλούζα με ένα μη χριστιανικό συγκρότημα (gorgoroth,rotting Christ,marduk) μαζί με καρφιά μήκους 40 εκατοστών που θα ζήλευαν και οι ρωμαίοι που σταύρωσαν τον τζίσους. Αν τον πετύχεις σε συζήτηση θα σου πει πόσο γαμάει η black και πως είσαι νέος και δεν πιάνεις τον παλμό της και μετά θα σου αναλύσει τα 425 διαφορετικά είδη της death μέχρι να πάθεις εγκεφαλικό ανεύρυσμα και καρκίνο στα βλέφαρα.
Να τον κάνω παρέα? Ναι μωρέ μην τον βλέπεις έτσι μπρουτάλ το παλικάρι είναι καλός και άσε που αν πέσει ξύλο θα σου φανεί πολύ χρήσιμος.

Ο φοιτητής φάντασμα. Είναι αυτό το παλικάρι που είδες μια φορά στις εγγραφές και μια φόρα να έρχεται στην εξεταστική και να ζητάει να φύγεις στο πρώτο τέταρτο γιατί δεν ξέρει την τύφλα του. Πάντα αναρωτιέσαι πως τον λένε και πάντα προσέχεις μήπως κάποιος του μιλήσει για να σου λυθεί η απορία. Ίσως να τον πετύχεις μια φορά ανά εξάμηνο στην ίδια καφετέρια όπου δεν θα σου ρίξει ούτε μια ματιά.
 Να τον κάνω παρέα? και να ήθελες είναι αδύνατον. Μην μπεις καν στον κόπο να του μιλήσεις γιατί στην καλύτερη να βρεθείς σε μια πολύ αμήχανη στιγμή που θα έδινες το νεφρό σου για να αποφύγεις

Ο otaku. ο αρσενικός οτακου είναι συνήθως χοντρός με γυαλιά και μακριά μαλλιά η πολύ λεπτός με κοντό μαλλί και φοράει πάντα μπλούζες με την νεκροκεφαλή του one piece και κρεμαστό από το  naruto μαζί με ένα L ζωγραφισμένο πάνω στην τσάντα του. Η θυλυκία οτακου που είναι και πιο συνηθισμένη είναι όμορφη και μετρίου ύψους και κιλών με μεγάλα βυζιά που ξεχωρίζουν και σε νύχτα χωρίς φεγγάρι. Έχει βαμμένα κόκκινα η μπλε μαλλιά που τα αλλάζει κάθε δεύτερο Σάββατο και ακούει deathcore η J.pop κατά βάση. Το κοινό στοιχείο και στα δυο φύλλα είναι ότι σε κάθε συζήτηση θα σου αναλύσουν όλη την πλοκή από το deathnote και σε πιο επεισόδιο ο L σήκωσε το δεξί του φρύδι δείχνοντας σου ταυτόχρονα πόσο καλά ξέρουν να λένε ‘’μπάκα’’ και ‘’καβαιιιιιιι’’ στα γιαπωνέζικα.  
Να τους κάνω παρέα? αν είναι κοπέλα ναι. Είναι χαρούμενες και συνήθως κάνεις και τις καλύτερες φιλίες μαζί τους. Αν είναι αγόρι ένα καφέ αραιά και που και φρόντισε να έχεις δει τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά ανιμέ για να συζητήσεις.

Ο φιλόσοφος
Ο φιλόσοφος είναι συνήθως 25 χρονών με ύφος 40χρονου και μακρύ μούσι (ώστε να μπορεί να το ξύνει όταν θα δίνει το φως του στην νέα γένια). Είναι ψηλός και δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς τι μουσική ακούει γιατί απλά δεν είσαι αρκετά ψαγμένος για να την καταλάβεις. Η μεγάλη διαφορά του φιλοσόφου από τον καθημερινό hipster είναι πως δεν προσποιείτε αλλά πραγματικά ξέρει πράγματα. Αυτό βεβαία τον καθιστά δύσκολο στην συζήτηση γιατί θα αναλύσει με τον δικό βαρετό τρόπο κάθε θέμα που θα πέσει στο τραπέζι και θα κοιτάξει με αποστροφή αυτόν που θα χαλάσει την συζήτηση με καλαμπούρια.  Θα τον πετύχεις σε underground καφετέριες η και καφενέδες και η παρέα θα αποτελείτε πάντα από άλλους δυο κολλητούς του και μια κοπέλα.
Να τον κάνω παρέα? Έκτος και αν ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία καλύτερα να μην επιχειρήσεις παρέα. θα καταλήξεις να μαλώνεις κάθε μέρα για τον αν η βαθιά ελαφρότητα του είναι είναι όντως βαθιά και αλλά τέχτοια περίεργα που ίσως να σε κάνουν να κλαις τα βράδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου